Corona hulpmiddelen

83 / 100

Home  ›   Coronavirus – COVID-19


Hulpmiddelen coronavirus (COVID-19) bij Medic75plusxl

Vind hier producten die helpen corona onder controle te houden. Bij Medic75plusxl en partners koopt u bijvoorbeeld mondkapjes en handzeep maar ook hygiëneproducten zoals handalcohol, papieren handdoeken of een desinfectiestandaard.


Supplementen

Handschoenen

Zeep of handgel

Mondkapjes


Gratis bezorging vanaf € 50,-  Advies van verpleegkundigen of een expert  30 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug?


Keukenpapier

Schoonmaakdoekjes

Zakdoekjes

Weerstand


Mondkapjes verplicht in OV vanaf 1 juni

6 mei 2020 – Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht op zijn minst een ‘niet-medisch’ mondkapje te dragen. Bronnen die betrokken zijn bij de besluitvorming over de coronamaatregelen bevestigen dat het kabinet dat vanavond zal bekendmaken. De ov-bedrijven drongen eerder al aan op zo’n mondkapjesplicht, omdat het in bus, tram en trein ondoenlijk is om anderhalve meter afstand te houden.

Middeltje van drogist kan coronapatiënten mogelijk behoeden voor ic-opname

Het meest veelbelovende middel om de verhoogde hoeveelheid leptine tegen te gaan lijkt volgens Van der Voort het voedingssupplement resveratrol te zijn. Dit is te koop bij de drogisterij. ,,Het is denk ik een veelbelovend middel”, zegt Van der Voort. ,,Ik heb goede hoop dat als je vanaf het begin dat je ziek wordt dit spul neemt, je het ziektebeeld wat kunt dempen waardoor het niet zo ernstig verloopt dat je naar de ic moet.”

Twee voordelen aan zeep met water

Ook bij het gebruik van handgel wordt het virusmembraan afgebroken. Echter adviseren experts ons om handen minstens twintig seconden te wassen. Zeep en ontsmettingsgel moeten overal zitten, inclusief handpalmen, vingertoppen de buitenkant van je hand en tussen je vingers, voor goede bescherming.
Hoewel beide technieken het virus even effectief vernietigen, zitten er twee voordelen aan zeep en water. Ten eerste wast het al het vuil weg waar anders virusdeeltjes in verstopt kunnen zitten. Maar nog belangrijker: het is gewoon gemakkelijker om je handen gedurende twintig seconden volledig met water en zeep te bedekken dan met handgel.