Uitleg en vrijstellingen

61 / 100

Nascholing – Code95


Landelijke totaal aanbieder code 95

De partners van Medic75plus opleidingen is de grootste transportopleider voor de nascholing code 95 in Nederland. Een verplichting die je op een goede, praktische en voordelige manier wilt invullen! Daarom kiezen veel partijen voor de partners van Medic75plus opleidingen. Zij kiezen voor goede trainingen, ervaren docenten vanuit de praktijk, ontzorging (organisatie en administratie), maatwerk en subsidie mogelijkheden voor de nascholing code 95. De partners van Medic75plus opleidingen heeft met zo’n 150 nascholings opleidingen voldoende in huis om je geheel te ontzorgen. Een groot aantal eigen docenten geeft ons de flexibiliteit om snel in jouw opleidingsbehoefte te kunnen voorzien.

Nascholing code95, in 1x goed geregeld ! 

Code 95 theorie via e-learning? Dat kan! De partners van Medic75plus opleidingen kan voor de theoriecursussen een e-learningcode aanbieden, zodat de klassikale lessen gehalveerd kunnen worden en dus minder tijd in beslag nemen.  Het grote voordeel van e-learning is dat je zelf bepaalt wanneer en waar je jouw tijd besteed aan de code 95 nascholing. Dit kan in de vrachtwagen tijdens een rustpauze, maar ook thuis op de bank of achter de computer.  De combinatie van e-learning en klassikale les blijkt erg effectief te zijn!

Staat de opleiding van jouw keuze er niet bij of heb je een andere vraag, stuur dan een email naar info@medic75plus.nl

Nascholing hoe, wat, waar ?

Als je een rijbewijs C hebt dat is afgegeven vóór 10 september 2009, had je voor de eerste periode van verplichte nascholing zeven jaar (i.p.v. vijf jaar) de tijd om aan de eis van 35 uur nascholing te voldoen.  Dit betekende dat je uiterlijk 9 september 2016 een geldige code 95 op het rijbewijs moest hebben.  Om vakbekwaam te blijven, moet iedere vijf jaar verplicht 35 uur aan nascholing gevolgd worden. Welke uren zijn gevolgd kun je nazien op de CBR site, klik op deze link: https://mijn.cbr.nl

Nascholing binnen en dan ?

Als je de nascholingsuren hebt gevolgd, stuurt het CBR automatisch een Verklaring van nascholing (VVN) naar het RDW. Je ontvangt hiervan per mail bericht. Het is daarom belangrijk dat wij bij het aanmelden van nascholingscursussen je huidige e-mailadres hebben.

Vervolgens kun je bij de gemeente de nascholing  code 95 op het rijbewijs verlengen met 5 jaar. In veel gevallen lopen de geldigheidsdatum van het rijbewijs en code 95 niet gelijk.

Voor het bijschrijven van de nascholing code 95 op een geldig rijbewijs heb je geen eigen verklaring nodig.

Vrijstellingen van Code 95