Wastafels en kranen

74 / 100

Home  ›  Badkamer en toilet  ›  Wastafels en kranen


Wastafels en kranen

Water is een van de eerste levensbehoeften van de mens en voorziet je tevens in de behoefte aan hygiëne. Zonder kraan echter geen water, en daarom is het kopen van kranen een van de eerste dingen die je doet wanneer je een keuken, badkamer of toilet gaat verbouwen.


Natuurstenen waskom

18 artikelen | 0 Reviews

Fontein

92 artikelen | 0 Reviews

Wastafel

149 artikelen | 0 Reviews

Badmeubels

11 artikelen | 0 Reviews

Altijd gratis Bezorging vanaf 50,- in NL & BE    Advies van verpleegkundigen of een expert    30 dagen bedenktijd


Alle kranen

1181 artikelen | 0 Reviews

Wastafel afvoer

4 artikelen | 0 Reviews

Natuurstenen wastafel

37 artikelen | 0 Reviews

Natuurstenen fontein

24 artikelen | 0 Reviews

Badmeubels

Badkamermeubels bestaan uit een wastafel, onderkast met lades of deurtjes en een spiegel. De set badkamermeubel is uit te breiden met onder andere kolomkasten en spiegelkasten. Buiten het functionele aspect zijn de hedendaagse badkamermeubels qua uitstraling een waar paradepaardje voor de badkamer met hierbij de keuze mogelijkheden uit de diversen stylen van strak en modern tot landelijk en nostalgisch.

Wastafel kranen

Wastafelkranen zijn onder te verdelen in een aantal varianten. Voor wastafels en badkamermeubels voorzien van een kraangat zijn de traditionele wastafelkranen te gebruiken. Voor wastafels zonder kraangat, bijvoorbeeld de opbouwkommen, zijn er twee mogelijkheden:

Keuken kranen

Over het algemeen zijn dit grotere kranen dan wastafelkranen en dan voornamelijk hoger. Dit zodat pannen en borden makkelijker afgespoeld kunnen worden. Tevens is de uitloop van deze kranen vaak groter om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld een afwasbak in de gootsteen gezet kan worden. Keukenkranen hebben, evenals wastafelkranen, een warm- en koudwater aansluiting.

Douche kranen / Badkranen

Douchekranen en badkranen hebben als functie het water tot een aangename temperatuur te mengen zodat er prettig gedoucht kan worden. Ook bij het nemen van een bad is dit zeer wenselijk omdat men natuurlijk niet zijn of haar tenen wil verbranden.