Toilet

77 / 100

Home  ›   Badkamer en toilet  ›  Toilet


Hulpmiddelen Toilet

Het toilet, we maken er dagelijks gebruik van. Naarmate we ouder worden, kan dat echter steeds lastiger worden. Op deze pagina vindt u verschillende hulpmiddelen die ervoor zorgen dat een zelfstandig, comfortabel en veilig toiletbezoek voor u mogelijk blijft.Medic75plusxl heeft een compleet assortiment van toiletsteunen tot toiletpapier.


WC Verhoger

Toiletbeugels

Toiletverhoger

Toiletstoel


Gratis bezorging vanaf € 50,-  Advies van verpleegkundigen of een expert  30 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug?


Complete toilet

Toiletpapier

Toiletpapiertang

Toilet Accessoires


Toiletstoelen

Wanneer verplaatsen niet meer zo makkelijk gaat, of de toegang tot uw wc niet gelijkvloers is, bieden toiletstoelen uitkomst. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, met of zonder wieltjes en wel of niet inklapbaar. De toiletstoel die beschikt over armleuningen en een emmer biedt u de veiligheid en comfort die u nodig heeft en bevordert uw zelfstandigheid. De modellen met draaibare wieltjes, rem en inklapbare voetsteunen kunnen eenvoudig boven het toilet worden geplaatst. De meeste toiletstoelen zijn ook geschikt als douchestoel. Douchestoelen zorgen voor extra stabiliteit en veiligheid in de douche.

Toiletverhogers

Een toiletverhoger is een handig hulpmiddel voor wanneer u nog goed ter been bent, maar u wel steeds meer moeite heeft met de afstand tot de toiletbril. Dankzij dit hulpmiddel kunt u uw wc met 2 tot 11 cm verhogen. Hierdoor wordt het zitten en opstaan weer een stuk eenvoudiger. Sommige modellen beschikken over een zachte zitting, wat zorgt voor extra comfort. U kunt in plaats hiervan ook kiezen voor een toiletzitting. Deze kunt u eenvoudig over de toiletbril plaatsen. Voor meer veiligheid en houvast kunt u deze hulpmiddelen het beste gebruiken in combinatie met een handgreep of wandsteun.

Toiletbeugels en toiletsteunen

Voor een veilig toiletbezoek bewijzen hulpmiddelen als toiletbeugels en toiletsteunen u een goede dienst. Ze bevorderen uw zelfstandigheid omdat ze voor meer houvast en stabiliteit zorgen. Hierdoor zult u minder angst hebben om te vallen waardoor uw zelfvertrouwen toeneemt. De toiletbeugel biedt u daarnaast ondersteuning wanneer u zich in een rolstoel naar het toilet verplaatst. De inklapbare toiletbeugel kunt u eenvoudig aan de wand plaatsen. Dat geldt ook voor de toiletsteun. Van dit hulpmiddel zijn er echter ook modellen waarvan u het frame met vier poten rondom de toiletpot kunt plaatsen. Dankzij de armleuningen aan de zijkanten kunt u zich makkelijk vasthouden tijdens het zitten of opstaan.