Sport en Revalidatie

77 / 100

Home  ›  Sport en revalidatie


Sport en Revalidatie

In de categorie sport en revalidatie vindt u diverse hulpmiddelen en apparaten waarmee u kunt werken aan uw conditie of spieren kunt trainen en verstevigen. Tevens kunt u voor medische braces en extra ondersteuning terecht bij Medic75plusxl. Zo hebben wij een groot assortiment bandages voor verschillende lichaamsdelen.Gratis bezorging vanaf € 50,-  Advies van verpleegkundigen of een expert  30 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug?


Bescherming

Sporttape

Licht therapie


Wat is revalidatie?

Revalideren houdt in dat u eraan werkt om weer valide te worden. Revalidatie betekent dan ook herstel. Het woord valide heeft tal van betekenissen die uiteenlopen van gezond en krachtig tot weerbaar en volledig functionerend. Binnen de medische wetenschap bestaat er een aparte, gespecialiseerde tak die helemaal is gericht op het herstel van de patiënt. Het is de taak van een revalidatiearts om te bekijken op welke manier u het beste kunt revalideren. Hij bepaalt dan ook het soort therapie of combinatie van therapieën die u moet gaan volgen. Denk bij lichamelijke problemen aan de benen, voeten, handen of armen bijvoorbeeld aan fysiotherapie of ergotherapie. Bij spraakproblemen wordt u meestal naar een logopedist verwezen en wanneer psychische problemen een rol spelen, kunt u baat hebben bij psychotherapie. Vooral wanneer uw revalidatieproces te maken heeft met lichamelijke ongemakken komen revalidatiehulpmiddelen goed van pas.

Kenmerken van een brace

In deze categorie vindt u onder anderen verschillende soorten braces van de topmerken NEO Gen Thuasne. Een brace wordt vaak ook wel een bandage genoemd en kan de volgende functie hebben: therapie, preventie van een blessure (sport), en ter ondersteuning tijdens het revalideren. Zodra een brace of bandage voor herstel en behoud van de mobiliteit zorgt wordt er gesproken over een functionele orthese in plaats van brace of bandage.

Licht therapie

Zoek je een apparaten voor lichttherapie? Met lichttherapie kan je jouw huid verbeteren. Het behandelt acné en zorgt voor een stralende huid. Lichttherapie kan je ook helpen om je tijdens de donkere maanden fitter te voelen en om je meer energie te geven of spierpijn te verlichten met een infraroodlamp. De apparaten koop je bij de partners van Medic75plusxl eenvoudig online. Kijk op onze website of kom voor een persoonlijk advies naar 1 van onze partners winkels.