Bed en ondersteuning

76 / 100


Hulpmiddelen voor het slapen

Een goede nachtrust levert een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid. Omdat u minimaal een derde van uw tijd in bed doorbrengt, is het belangrijk om te investeren in uw slaapcomfort. Een goede matras kan u veel problemen besparen en pijntjes voorkomen. Ook een goed kussen helpt u om beter te slapen. Zeker als u door omstandigheden lang in bed moet verblijven is een matras die u beschermt tegen doorliggen van groot belang.


Hoog laag bedden Bedhekken Matrassen Bedpapegaai

  Altijd gratis Bezorging vanaf 50,-    Advies van verpleegkundigen of een expert   30 dagen bedenktijd


Bedtafels Bedverhogers Rugsteunen Dekenbogen

Hoog laag bed

Zoals al blijkt uit de naam is dit type bed in hoogte verstelbaar. Ook kunt u in een hoog laag bed zowel zitten als liggen. Het bed werkt door middel van een motor die u eenvoudig in werking stelt met een afstandsbediening. Deze bedden worden ook wel zorgbedden genoemd omdat ze vaak worden gebruikt bij de verzorging van mensen thuis. Voor personen die bedlegerig zijn bieden deze zorgbedden meer comfort en gemak en maken het noodgedwongen verblijf in bed een stuk aangenamer.

Seniorenbed

Hoog laag bedden zijn echter geschikt voor iedereen die een dagje ouder wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld dankzij de verstelbare hoogte gemakkelijker in- en uit het bed stappen. Omdat u dit bed kunt instellen in verschillende standen, is het ook mogelijk om zittend vanuit bed tv te kijken of een boek te lezen voordat u gaat slapen. Een seniorenbed kopen is dan ook een investering in een comfortabel verblijf in bed tijdens de oude dag.

Bedhulpmiddelen voor meer mobiliteit

Om makkelijker te kunnen bewegen, omhoog te komen of van positie te veranderen in bed is een bedpapegaai of bedgalg een uitstekend hulpmiddel. Het ontwerp dat enigszins op een galg lijkt, bestaat uit een stevige onderkant waarop een verticale met daarboven een horizontale paal is geplaatst. Hieraan zit een driehoekig handvat bevestigd dat u vastpakt om van positie te veranderen. De bedgalg is geschikt voor gebruik in huis en wordt daarnaast vaak gebruikt in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.